De vereniging

Op 12 december 1984 werd in Vlissingen door de Hondenvereniging Walcheren de eerste hondencursus gegeven. Op 1 grasveld gescheiden door een net waren 65 leden en 4 instructeurs wekelijks met veel plezier met hun honden bezig. In september 2002 is de Howa verhuisd naar de huidige locatie aan de President Rooseveltlaan 733a achter de sporthal Baskenburg in Vlissingen.

Een prachtige plek met 5 trainingspleinen, 1 groot behendigheidsveld en een gezellige kantine. Ondertussen is de HOWA uitgegroeid tot een vereniging met zo’n 350 leden, met meer dan 10 instructeurs en is het succes zo groot dat het op de maandag-, donderdagavond en zondag een drukte van belang is op de trainingsvelden van de Howa.

Ons belangrijkste doel is de hondenbezitter meer kennis te verschaffen over de hond in het algemeen. De opvoeding van de hond neemt daar een belangrijke plaats bij in. Steeds meer worden zij er zich van bewust dat het samen met anderen trainen, of gewoon bezig te zijn met de hond, stimulerend en ontspannend werkt en meer voldoening geeft dan alleen zo af en toe een wandelingetje met de hond te maken.

Bovendien wordt de band tussen baas en hond enorm versterkt door een goede opvoeding en het trainen van de hond.

Naast de cursussen gedrag en gehoorzaamheid geven we bij HOWA ook cursussen Fly Ball, Behendigheid en Howa-Mix. Dolle pret voor baas en hond.

Ook worden buitenom de cursussen ook regelmatige leuke activiteiten georganiseerd voor honden, kinderen en baasjes. Denk aan voorjaars- en najaarswandelingen, een paasfeest met activiteiten voor de kinderen en de honden of een heuse wedstrijddag met spelletjes waarbij zowel de hond als het baasje aan de slag moet. Jaarlijks wordt het seizoen afgesloten met een barbecue.

Vrijwilligers:

De oprichting van de vereniging was een hele klus. Echter een vereniging als HOWA draaiende te houden is vele malen moeilijker.

Zoals gezegd we willen de vereniging voor iedereen toegankelijk houden en de cursusgelden zo laag mogelijk. Doordat we gezegend zijn met een grote groep enthousiaste vrijwilligers, kunnen we de financiële drempel zo laag mogelijk houden.

Het is dus allemaal vrijwilligerswerk en dat moet zo blijven.

En ook hier geldt het spreekwoord “Vele handen maken licht werk”.

Onze vrijwilligers maken het mogelijk om onze fijne vereniging in stand te houden en daar zijn we ze een voor een heel erg dankbaar voor!

Heeft u nog wat vrije tijd over en wilt u graag een bijdrage aan de vereniging leveren, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van de bestuursleden.